Forum www.cegielnia.fora.pl Strona Główna www.cegielnia.fora.pl
Cegielnia
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ryba po grecku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.cegielnia.fora.pl Strona Główna -> Gary nie przypalone
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aśka
mlodzież_uskrzydlona



Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 2598
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 19:50, 28 Gru 2009    Temat postu: ryba po grecku

Składniki:

1 kg dorsza
4 duże pomidory
2 żółte papryki
4 marchewki
2 cebule
pietruszka
czosnek

przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb

Cebulę i paprykę pokroić, podsmażyć i włożyć do duszenia, dodać do tego starkowaną marchewkę, pietruszkę i starty czosnek. Dorsza pokroić na kawałeczki, obtoczyć w mące, posypać przyprawą do ryb i podsmażyć, pod koniec gotowania dodać do wywaru z warzyw. Pomidory polać wrzątkiem i zdjąć skórkę, drobno pokroić i podsmazyć na patelni, mocno rozgnieść, połączyć z wszystkim.

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cegla
Administrator



Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 1405
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 169 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 18:29, 29 Gru 2009    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

oto moja rybka po grecku, została jedna..............zdążyłam jej zdjęcie zrobić

ja rybę tak przygotowuję: smażę małe kawałki ryby(np.mintaj) obtoczony w mące tylko wcześniej posolony, krótko trzymam go na patelni aby mąki nie spalić, w ten sam tłuszcz od smażenia ryby wrzucam pokrojona cebule i woreczek mrożonki "włoszczyzna w paski"dodając troszkę cukru i soli lub vegetty, kiedy włoszczyzna jest już rozmrożona i nie za miękka(ja wole twardszą!) dodaje sok pomidorowy lub przecier.....pieprz , zioła czyli co kto lubi.następnie w pojemniku układam kawałki ryby przekładając warzywami z patelni.............SZYBKIE , SMACZNE I ZDROWE


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.cegielnia.fora.pl Strona Główna -> Gary nie przypalone Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin